Facebook-arbete

Jun
2012
05

posted by on Diverse, Gratis/freebies, På webben

No comments

Under maj och juni har det varit mycket arbete med CIF-Sweden och deras facebook-konto och sida. Det har gjorts fotogalleri från CIF-Sweden Exchange Programs första dag, två bildspel och en video.

Bildspel

Här testade jag flera olika program men gick till slut tillbaka till iPhoto och exporterade till .mov-fil och Miro Video Converter (gratis) för att få en MP4-fil som fungerade på facebook. Kvalitén blev mycket bättre än när iPhoto fick skapa MP4.filen direkt.

Kulturfesten – bildspel

Avslutningen – bildspel

Videoproduktion

Någon videofotograf är jag inte och till det lite feg så jag kompenserade inte motljuset fullt ut. För denna video använde jag iMovie och lekte lite med inlednings- och avslutningsbilderna. Även här var Miro bättre att göra den slutliga MP4-filen

Videoarbetet fortgår – nu i form av instruktionsvideo – så snart kommer det nyheter här!

Leave a Reply