Du är gogglad – so what?

Mar
2012
22

posted by on På webben

2 comments

Search/sökHar man rent mjöl i påsen och inte skrivit något man skäms för på internet (twitter, facebook, i kommentarer etc) så har man väl inget att frukta, eller? I kväll visar SVT 2 Dokument inifrån: Du är Googlad som handlar om vad som kan hända när andra skriver om en. Om jag förstår rätt så kommer man även att ta upp hur man, till viss del, kan skydda sig.

Vi kommer att få möta Tina Ax vars fd sambo köpt hennes namn (domänamn) och lagt upp sin version av deras separation. Det blev hans bild av separationen och om henne som person som dominerade när man sökte på hennes namn.  Att köpa eller på annat sätt lägga beslag på någon annans namn blir nästan en digital kidnappning. Ska bli intressant att se om de tar upp vilka rättigheter man har om det sker.

Annars har det kanske varit mest förhandssnack om  Johan Ripås där en känd person, vars blogg rankas högt på Google, skrivit negativa saker i eget namn. Här handlar det kanske mer om att själv vara synlig så att inte andra personers omdöme blir de enda som syns.

Hur som, jag kommer i vart fall vara bänkad i kväll kl 20 när programmet sänds

2 comments

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Leave a Reply