Cufón och IE 9 (Internet Explorer 9) – Överkurs!

Feb
2012
03

posted by on Diverse, På webben, WordPress

2 comments

I IE 9 syns inte texter generade med cufón i 1.09 och tidigare. Syns inte över huvud taget! Så alla rubriker och annat viktigt är borta med vinden. Ute på nätet finns olika tips om hur man kan gå runt det.

Bäst verkar vara att ladda ner senaste cufón (1.09i) och generera en ny cufón för typsnittet på samma plats. En del verkar ha klarat sig med det gamla men för vivavox.se fungerade det inte. Efter det bör allt vara frid och fröjd.

I väntanOm man bara har lite tålamod! Själv testade jag med en gång med Netrender och  Adobe Browser Lab och båda visar att Internet Explorer IE 9 inte kunde visa texterna med cufón. Googlade runt och hittade div “hack” men samma sak – ingen text i IE 9. Då gav jag upp.

När jag gav mig på det igen började jag med att kolla Netrender och Browser Lab – och där var de! Det har nu visat sig att jag inte är ensam om detta fenomen – det tar en stund innan det slår igenom, så det gäller bara att ha lite tålamod efter installation av nya cufón.

2 comments

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Leave a Reply