Årets färg – Tangerin Tango

Feb
2012
02

posted by on Diverse, På webben

2 comments

Tangerin Tango - Årest färg 2012Pantone har utsett Tangerin Tango (17-1463 TX) till årets färg 2012. Det är en lite rödaktig orange* färg som närmast  motsvaras av webbens #dd4124. Leatrice Eiseman vid Pantone säger:

“Reminiscent of the radiant shadings of a sunset, Tangerine Tango marries the vivaciousness and adrenaline rush of red with the friendliness and warmth of yellow, to form a high-visibility, magnetic hue that emanates heat and energy.”

Ska bli intressant att se hur mycket orange vi kommer att se framöver. Kläder, har vi nog sett en del av. Presentationer? Webbplatser? Själv vet jag en webbplats som snart kommer upp som använder orange …

* När slutade man använda brandgult som begrepp för denna färgen?

2 comments

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Leave a Reply